Proslava dečijih rođendana - standardi koje treba da ispunjava restoran za dečiji rođendan

Ukoliko ste se odlučili da dečiji rođendan proslavite u restoranu, verujemo da ste doneli ispravnu odluku. Najčešće se za proslavu dečijeg rođendana u restoranu odlučuju oni koji imaju u planu da zovu i starije goste, odnosno oni kojima će večina gostiju biti odrasli, a ne deca.


Proslava prvog rođendana u restoranu

Iako su poslednjih godina igraonice veoma popularan izbor kada su dečiji rođendani u pitanju i dalje se mnogi odlučuju da taj događaj proslave u restoranu. Ovo se pre svega odnosi na proslavu prvog rođendana. Najčešći argument je da dete od godinu dana još uvek nije spremno za igranje u igraonici, pa samim tim i nije neophodno da prostor u potpunosti bude prilagođen deci. Takođe, na prvom rođendanu svakako većinu gostiju čine upravo odrasli - kumovi, rodbina, prijatejli...

Međutim, i ako slavljenik nema drugare iz škole i vrtića, na prvom rođendanu najčešće bude mnogo dece, starija braća i sestre, deca ostalih gostiju... Upravo zbog toga treba voditi računa kada se bira restoran za proslavu rođendana. Bilo bi lepo udovoljiti potrebama i odraslih gostiju i dece i učiniti da se i jedni i drugi osećaju prijatno i opušteno. Priznaćete, to nije moguće u svakom restoranu. Mi vam donosimo nekoliko saveta tj. standarda koje bi restoran za proslavu dečijeg rođendana trebalo da ispunjava.

Posebna sala ili deo sale prilagođen deci

Sasvim je logično da deci neće biti preterano interesatno u restoranu, jer deca vole da istražuju, da vide nešto novo, da se igraju. Među stolicama i stolovima nema baš prostora, uz muziku će igrati vrlo kratko, onda će krenuti da se jure svuda po sali, možda dođe i do nekog pada ili obaranja nečega sa stolova, a onda neminovno dolazi i do nervoze, kako dece, tako i njihovih roditelja. Zato je jako važno da postoji ili posebna prostorija koja je namenjena isključivo deci ili da restoran ima jedan kutak koji je prilagođen deci. To ne mora da bude deo koji je uređen kao igraonica, ali može da ima nekoliko igračaka i zanimacija za decu i da bude lepo dekorisan. Na taj način će deca imati u čemu da uživaju, lakše i brže će međusobno početi da se druže i sve će biti mnogo lepše i opuštenije.  

Animatori, mađioničari, lica koja će brinuti o deci...

Može biti veoma dobro ako u restoranu postoji animator, kao i osoba koja će paziti na decu. Nekada neće biti potrebni animatori i mađioničari, već samo osoba koja će nadgledati decu. Restoran u dogovoru sa roditeljima može angažovati i klovnove i druge animatore kako bi deci učinili taj rođendan zanimljviijim i kako bi se ludo zabavili i kako bi između ostalog bili mirni.

Hrana za proslavu dečijeg rođendana

Zna se kakva je ponuda restorana kada je reč o hrani za odrasle. Međutim, kada je u reč o dečijiem rođendanu na kome će biti i mnogo dece i hrana bi trebalo da bude prilagođena tome. Restorani za proslavu dečijeg rođendana treba da imaju poseban meni samo za decu, prilagođen njihovom ukusu i potrebama. To mogu da budu interesantni zalogajčići, čiji će se i ukus i izgled dopasti deci. Uvek se možete odlučiti da u dogovoru sa restoranom naručite poseban ketering za dečiji rođendan.

Jednostavan prilaz restoranu

Vrlo je važno da prilaz restoranu u kome ćete proslaviti dečiji rođendan bude jednostavan i da sve oko restorana za proslavu bude maksimalno bezbedno. Dakle, jako je važno da deca budu na sigurnom. I vrlo je važno da svi roditelji sa kolicima mogu lako da uđu u restoran i da, ukoliko im nešto zatreba iz auta, mogu lako i brzo da dođu do toga. Vrlo je važna i bezbednost, te treba posebno obratiti pažnju ukoliko je restoran na vodi, u nekom većem parku ili na prometnoj ulici.


smrtovnice
osmrtnice livno
osmrtnicama



Pročitajte još:

01.08.2019

Mali restorani za proslave - sve čari manjih proslava

Kada nešto slavimo i kada smo zbog nečega posebno srećni i ponosni logično je da želimo da podelimo to sa bliskim i dragim ljudima. Pojedini ljudi vole da časte svakoga ko im se nađe na putu, j... Detaljnije

14.01.2019

Kako izabrati najbolje pivo - Gde na pivo u Beogradu

Pre svega treba reći da u svetu postoji mnogo vrsta piva, i verovatno i nije moguće pobrojati i definisati sve postojeće varijante. U zemljama sa dugom istorijom proizvodnje piva, samo u jednom gradu ... Detaljnije

28.02.2019

Gvakamole sos - gde probati u Beogradu

Gvakamole je jedan od najpoznatijih umaka na svetu. Osnovni sastojak gvakamola je avokado. To je, dakle, umak, namaz iliti sos od avokada. Potiče iz Meksika, a prema nekim izvorima izmislili su ga i k... Detaljnije